Koulutus on tärkeää työllistämisvaikutustensa vuoksi

| | 0 Comments

Ilman koulutusta oleva henkilö on koulutettuja suuremmassa vaarassa jäädä työttömäksi. Nyky-yhteiskunnassa ei vain enää tahdo löytyä työtä ilman asiaankuuluvaa koulutusta. Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti, miten koulutus voi auttaa työn löytämisessä.

Mitä kannattaa tehdä, jos olet alle 25-vuotias ja vailla ammatillista koulutusta?

Jos olet alle 25-vuotias eikä sinulla ole ammatillista koulutusta, olet esimerkiksi työttömyysetuuden saamisen osalta eriarvoisessa asemassa kuin muut. Mitä sitten pitäisi tehdä? Annamme tässä artikkelissa muutaman vinkin tällaista tilannetta varten. Lyhyesti sanottuna voit valita, osallistutko koulutukseen vai hakeudutko muuhun työllistämistä edistävään palveluun. Aina koulutuspaikka ei tietysti avaudu sormia napsauttamalla ja voit joutua hakemaan useampia kertoja ennen opiskelupaikan saamista. Toivoa ei kuitenkaan kannata menettää.

Osallistu koulutukseen

Nykyaikana koulutuksen hankkiminen on erityisen tärkeää. Työtehtävät ovat eriytyneitä ja vaativat ammattitaitoa. Jo lainsäädännönkin osalta alle 25-vuotiaan on haettava koulutukseen tai osallistuttava muihin työllistymistä edistäviin palveluihin, jos hän haluaa saada työttömyyskorvausta. Jos et oikein tiedä, mille alalle haluaisit kouluttautua, kannattaa ottaa yhteyttä ammatinvalintaneuvojaan, jolta voi saada monta hyvää vinkkiä oman valinnan tueksi.

Osallistu työllistämistä edistäviin palveluihin

Kannattaa harkita myös muihin työnhakua edistäviin palveluihin hakeutumista. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi työhakuvalmennus, uravalmennus, koulutuskokeilu, työkokeilu, työvoimakoulutus sekä kuntouttava työtoiminta. Jos olet työtön, kysele erilaisista vaihtoehdoista työvoimatoimistosta.

multicolor-business