TE-toimistot tarjoavat uraohjausta

| | 0 Comments

Jos sinusta tuntuu, että olet jumissa oman ammatinvalintasi kanssa, kannattaa harkita TE-toimistojen tarjoamaa uraohjausta. Tällainen hallituksen tarjoama ohjaus voi auttaa näkemään erilaiset vaihtoehdot uusin silmin, tai ainakin rajata vaihtoehtoja.

Yhteydenotto Oma asiointi-palvelun kautta

Oma asiointi-palvelu on näppärä, koska voit sen kautta ottaa yhteyttä TE-toimistoon, jos haluat keskustella sinua kiinnostavasta koulutusalasta. Keskustelu asiantuntijan kanssa koulutukseen liittyvistä käytännönjärjestelyistä, kuten rahoituksesta sekä opintokokonaisuuden sisällöstä, voi tuoda sinulle aivan uudenlaisia näkemyksiä. Työlinjan koulutusneuvontaa kannattaakin harkita tällaisissa tapauksissa.

Yhteydenotto TE-puhelinpalvelun kautta

TE-puhelinpalvelu tai Koulutusneuvonnan oma Facebook-sivu ovat myös hyviä yhteydenottokanavia, jos sinulla on kysyttävää koulutukseen liittyvissä asioissa. Joissakin tapauksissa voi olla parasta ottaa yhteyttä ammatinvalintapsykologiin.

Milloin kannattaa ottaa yhteyttä ammatinvalintapsykologiin?

Jos sinusta tuntuu, ettet tiedä, mikä koulutusala tai ammatti sinua kiinnostaisi, kannattaa ottaa yhteyttä ammatinvalintapsykologiin. Sama koskee tilannetta, jossa olet palaamassa työelämään pitkän tauon jälkeen tai jossa sinulla on vaikeuksia löytää työtä nykyisellä koulutuksellasi. Yhteydenotto voi olla tarpeen myös sellaisessa tilanteessa, jossa pohdit nykyisen koulutuksesi täydentämistä tai uudelle alalle kouluttautumista tai jos terveydellinen tilanteesi aiheuttaa vaikeuksia työllistymisellesi taikka sopivan ammatin löytymiselle. Jos haluat pohtia omia vahvuuksiasi, kiinnostuksen kohteitasi sekä erilaisille aloille soveltuvuuttasi, voi olla myös hyvä idea jutella ajatuksistasi ammattitaitoisen TE-toimiston ammatinvalintapsykologin kanssa.

multicolor-business