Millaiset ovat suomalaisten tohtoreiden työllisyysnäkymät?

| | 0 Comments

Otsikossa esitettyyn kysymykseen voidaan vastata, että ”tohtoreiden työllisyysnäkymät riippuvat pitkälti siitä, miltä alalta tohtoriksi valmistuu. Osa aloista tarjoaa huomattavasti toisia paremmat työllistymisnäkymät.

Mitkä alat tarjoavat erityisen epävarmat työllistymisnäkymät

Valitettavasti Suomessa on jo noin 40 000 korkeasti koulutettua työnhakijaa ja voidaankin sanoa, että erityisesti tohtoreiden työttömyysluvut ovat räjähtäneet. Erityisen epävarmoja aloja ovat biokemia sekä biokemia.

Mitkä alat työllistävät hyvin?

Toisaalta lääketiede, oikeustieteet ja psykologia ovat aloja, jotka tarjoavat alan korkeakoulututkinnon omaavalle hyvät työllistymisnäkymät. Kannattaakin pohtia näitä näkymiä tarkkaan ennen kuin valitsee oman koulutusalansa, vaikkakin on hyvä muistaa, että erityisesti lääketiede ja oikeustieteet ovat myös aloja, joita on vaikea päästä opiskelemaan. Moni muukin on tainnut huomata kyseisten alojen hyvät työllisyysnäkymät, minkä vuoksi jo näiden alojen opiskelupaikoista käydään kiihkeää kilpailua.

Korkeasti koulutetulle työttömyys on usein kova paikka

Kun oman koulutuksen eteen on nähnyt vaivaa, on työttömäksi jääminen usein erityisen kova paikka. Moni luottaa siihen, että koulutetulle työnhakijalle riittää kyllä töitä, mutta nyky-Suomessa näin ei aina olekaan. Tilanne saattaa aiheuttaa katkeria tunteita, mutta tästä huolimatta olisi hyvä pyrkiä näkemään myös tilanteen tarjoamat mahdollisuudet. Työttömänä on aikaa pohtia, mitä oikeasti haluaisi elämässään tehdä sekä tutustua moniin erilaisiin vaihtoehtoihin. Kun työ vihdoin löytyy, saattaa työpaikkaan helposti jämähtää ja elämästä saattaa tulla jo liiankin urautunutta.

multicolor-business