Millaisia kysymyksiä ammatinvalintatesti sisältää

| | 0 Comments

Jos olet päästäsi pyörällä erilaisten koulutusvaihtoehtojen edessä, joita tuntuu olevan tarjolla runsaasti ja laaja-alaisesti, kannattaa aivan ensimmäiseksi harkita ammatinvalinta testin tekemistä. Hyviä testejä löytyy myös netistä, sivustoilta, kuten kunkoululoppuu.fi . Tällaisten kotona tehtävien testien etuna on se, etteivät ne yleensä maksa mitään ja niiden suorittaminen onnistuu stressittömästi vaikkapa kotoa käsin juuri silloin, kun sinulla on aikaa. Millaisia kysymyksiä tällaiset testit sitten sisältävät? Kerromme testien sisällöstä lyhyesti tässä artikkelissa.

Ominaisuudet ja vahvuudet

Saatat miettiä kuumeisesti, mikä sinusta oikein tuleekaan isona ja kaipaisit tukea omille ajatuksillesi. Tällöin ammatinvalintatesti saattaa auttaa sinua tässä valinnassa. Aivan ensimmäiseksi testi usein kartoittaa ominaisuuksiasi, kuten täsmällisyyttäsi ja sitä pidätkö enemmän ryhmä- vai yksilötyöskentelystä.

Mielikuvituksen ja realismin merkitystä pyritään myös selvittämään. Testissä saatetaan esimerkiksi kysyä, viihdytkö paremmin mielikuvituksellisten vai realististen ihmisten kanssa. Sinulta saatetaan myös kysyä, onko mielestäsi tärkeämpää saada muut hyvälle tuulelle vai olla itse oikeassa tai millaisissa tilanteissa koet olevasi parhaimmillasi.

On tärkeää selvittää myös teetkö mieluummin montaa vai yhtä asiaa kerrallaan. Tämä kysymys rajaa pois monia alavaihtoehtoja. Sosiaalisuutesi määrää pyritään myös selvittämään esimerkiksi kysymyksellä siitä, haluatko mieluummin muutaman ystävän kuin monta kaveria.

Vastakohtaiset ominaisuusparit

Erilaisia vastakohtaisia ominaisuuspareja, kuten lämmin ymmärtäjä ja kylmäpäinen ajattelija, saatetaan esittää testissä ja sinun pitää valita, kumpaa näistä ääripäistä edustat enemmän. Erilaisilla aloilla pärjää paremmin lämmin ymmärtäjä kuin kylmäpäinen ajattelija ja päinvastoin.

multicolor-business