Sisustus- ja rakennusalan koulutusta Helsingin maalariammattikoulussa

| | 0 Comments

Helsingin maalariammattikoulu tarjoaa Helsingin Pitäjänmäessä monipuolista rakennusalan koulutusta. Jos ala kiinnostaa sinua, kannattaa tutustua koulun tarjontaan lähemmin tämän artikkelin myötä!

Koulun taustaa

Helsingin maalariammattikoulun toiminta alkoi lokakuussa 1930. Aloitteentekijä koulun perustamiseen oli Helsingin maalarimestariyhdistyksen johtokunta. Koulu on yksityinen ja koulutusta järjestää Maalariammattikoulun Kannatusyhdistys r.y. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kannatusyhdistykselle järjestämisluvan, joka on uusittu 1. tammikuuta 2018 alkaen.

Opiskelijamäärä ja opintojen kesto

Koulun vähimmäisopiskelijamääräksi on määritelty 199 opiskelijaa. Määrä kuitenkin ylittyy reippaasti, sillä vuosittain oppilaitoksessa on opiskelijoita noin 380. Opintojen kesto on 2–3 vuotta ja opinnot suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti hänen oman kehittymissuunnitelmansa pohjalta. Opintojen alku ja päättymisaika siis vaihtelee joustavasti opiskelijan omasta henkilökohtaisesta tilanteesta riippuen. Opetuskielenä oppilaitoksessa käytetään suomea.

Mitä oppilaitoksessa voi opiskella?

Oppilaitos tarjoaa koulutusta sisustusalalla, restaurointialalla, lattianpäällystyksessä ja maalauksessa. Koulutusvaihtoehdot ovat siis erittäin monipuoliset. Koulusta löytyy muun muassa pintakäsittelyalan perustutkintoja, joiden osaamisaloina ovat lattianpäällystys ja rakennusmaalaus. Tarjolla on myös taideteollisuusalaan liittyviä perustutkintoja, joiden osaamisaloina ovat restaurointi ja sisustusala. Lisäksi Helsingin maalariammattikoulu tarjoaa taideteollisuusalan ja pintakäsittelyalan ammatti- sekä erikoisammattitutkintoja sekä tutkintojen osia.

Alan tarvikkeet näppärästi netistä

Alan tarvikkeita, kuten lattianpäällystyksessä tarvittavia tarvikkeita sekä sisustustuotteita, on näppärä ostaa netistä. Osa opiskelijoista haluaa ostaa ainakin osan tarvikkeista itse, sillä näin omista töistä on mahdollista tehdä entistä persoonallisempia. Moni opiskelijoista sisustaa ja rakentaa myös vapaa-ajallaan, joko omassa kodissaan tai keikkoja toisille tehden. Tarvikeostoksille kannattaa suunnata monista syistä suoraan byggmax-verkkokauppaan, jonka toimitukset ovat joustavia ja tuotevalikoimat erityisen kattavia.

Jos tavoitteena on laittaa lattiat uuteen uskoon, löydät verkkokaupasta esimerkiksi erilaisia lattioita, kuten parketti- ja puulattioita, metallilistoja ja lattianhoitotuotteita. Verkkokauppa on myös oikea maalarin unelmakauppa, sillä löydät sieltä suuren valikoima sisä- ja ulkomaaleja, minkä lisäksi löydät myös maalauksessa tarpeellisia välineitä ja tuotteita, kuten jätesäkkejä ja suojamuoveja, puhdistusaineita ja ohenteita, tasoitteita ja saumausaineita.

Löydät verkkokaupasta myös näppäriä säilytysratkaisuja ja keittiökalusteita. Jos haluat päästä keittiön uudistamisessa erityisen helpolla, voit hankkia verkkokaupasta myös valmiskeittiön. Jos haluat kunnostaa kylpyhuoneen tai saunan, löydät myös tätä varten verkkokaupasta oivalliset tarvikkeet, kuten laatat, kaakelit, wc-istuimet, saunatarvikkeet ja kiukaat. Sisustaja löytää verkkokaupasta myös monenlaisia sisustustarvikkeita, jotka inspiroivat luomaan kodista entistä viihtyisämmän ja oman näköisen.

Joulun sisustus puhuttaa jo monia innokkaita sisustajia. Raikkaus vaikuttaa olevan tämän talven ja joulun uutuuksille tyypillinen yhteinen tekijä. Monet sisustustuotteet kuvastavat nyt pirtsakkaa pakkassäätä. Pienet yksityiskohdat luovat kotiin talvista ja jouluista tunnelmaa eikä värienkään tarvitse tänä jouluna olla perinteisinä pidettyjä jouluvärejä. Juhlava kattaus voi nimittäin olla vaikkapa raikas valkoinen, kuten Pentikin mainoskuvassa. Marimekko puolestaan tuntuu luottavan tänä talvena pastellisiin värisävyihin, lasisiin kynttilänjalkoihin, vihreään ja ruskeaan, jotka luovat yhdessä kodikkaan tunnelman. Monen mielestä sininen väri on ehdoton osa talven sisustusta. Pieni annos kimallusta kruunaa tunnelman. Löydät myös Byggmaxista jouluisia sisustustuotteita, kuten koivuklapeja ja Led-valoja.

Tänä talvena yhtenä yllätyksenä sisustuksen saralla voidaan pitää Ikean lanseeraamaa bambuista joulukuusta, joka hurmaa monet modernilla ilmeellään. Monen mielestä uniikki joulukuusi tuo mieleen lapsuudesta tutut olkipukit. Mitä mieltä sinä olet tästä joulukuusivaihtoehdosta? Voisiko se sopia sinun kotiisi? Jos bambuinen joulukuusi tuntuu sinusta jo liiankin modernilta vaihtoehdolta, kannattaa tutustua Byggmaxin muovisiin vaihtoehtoihin, jotka ovat hyvä korvike oikeille joulukuusille, joista varisee helposti runsas määrä neulasia sotkemaan jouluista kotia.

multicolor-business