Sisusta opiskelijabudjetilla – näin onnistut!

| | 0 Comments

Jokainen meistä on ollut joskus opiskelija – siispä jokainen varmasti muistaa sen ajan, kun on joutunut painimaan ainakin jonkinmoisten rahahuolien kanssa ja aina silloin tällöin joutunut punnitsemaan, mitkä asiat elämässä saavat väistyä toisten tieltä. Yksi elämän välttämättömyys jokaisen on kuitenkin huolehdittava pois alta: oman opiskelijakämpän sisustus.

Kun muuttaa ensimmäiseen omaan kotiin, lähes jokaiselle tulee uudessa kodissa vastaan yllättäviä tilanteita. Lapsuudenkodissa asuessa oli kotiin vuosien saatossa ehtinyt kertyä kaikki tarpeellinen, mutta mitä tehdä, kun muuttaa uuteen kotiin ja huomaa juustohöylän ja laastareiden loistavan poissaolollaan? Tässä artikkelissa annamme hyödyllisiä vinkkejä siihen, kuinka saat sisustettua ensikämppäsi helposti opiskelijabudjetilla – ja kuinka muistat hankkia kaikki ne tarpeelliset asiat, joita ei yleensä muista kaivata ennen kuin niille tulee huutava tarve!

Opiskelijabudjetilla sisustaminen onnistuu näillä vinkeillä

1. Suosi käytettyä – nettikirpparit ovat paras kaverisi

Käytettyjä (tai jopa täysin käyttämättömiä!) second hand-huonekaluja voi onnistua saamaan itselleen todellisilla pilkkahinnoilla – tai joskus jopa aivan ilmaiseksi. Esimerkiksi roskalava-ryhmissä annetaan usein uusien huonekalujen tilalta vanhoja pois ilmaiseksi, joten kaikkein tiukimmalla budjetilla oleva voi sisustaa kämppänsä lattiasta kattoon jopa aivan ilmaiseksi

2. Nettikaupat ovat paras ystäväsi

Niin tunnelmallista kuin kivijalkamyymälöissä shoppaileminen onkin, on niiden tuotteiden hintoihin aina piilotettu myös siivu liikkeen pyörittämisen kuluista. Jos haluaa päästä näistä piilokuluista eroon, kannattaa ottaa kurssi kohti nettikauppoja. Laadukkaat nettikaupat, kuten bga.fi, tarjoavat tuotteita opiskelijabudjettiin sopivin hinnoin. Nykyään kaikkein edistyneimmät kaupat tarjoavat runsaasti laadukasta kuva- ja videomateriaalia tuotteista sekä kattavat tuotetiedot, joiden perusteella voit valita juuri itsellesi sopivat tuotteet helposti. Näin säästät selvää rahaa etkä tule tehneeksi vahingossa hutiostoksia, jotka eivät kotiin tuotaessa mahdukaan niille suunnitellulle paikalle.

3. Minimalismi sopii kukkarolle – mutta älä unohda näitä!

Opiskelijabudjetilla hankintoja tehdessä on helppo lähteä minimalismilinjalle – mutta muutamien pientenkin kodintarvikkeiden poissaolo kirpaisee ikävästi juuri silloin, kun niitä kaikista kipeiten tarvitsisi! Esimerkiksi juustohöylä, vanupuikot, kynsileikkurit, sakset sekä laastarit ovat sellaisia asioita, jotka monella tuppaavat jäämään hankkimatta, mutta pahan paikan tullen tulisivat todella tarpeeseen. Onkin hyvä idea kehitellä kotiin jokin pieni laatikko, kaappi tai nurkkaus, jossa säilyttää kaikkea silloin tällöin hyödyllistä pikkusälää ja elämän aputarvikkeita – näistä ei nimittäin todellakaan parane säästellä!

multicolor-business