Pohjaa koulutusvalintasi omiin vahvuuksiisi

| | 0 Comments

Jos et ole varma, mille alalle haluaisit opiskelemaan, kannattaa kokeilla netistä löytyviä ammatinvalintatestejä tai ammatinvalinnanohjaajan tapaamista. Voit saada molemmilla tavoilla itsellesi uusia uravalintaasi liittyviä ajatuksia ja näkökantoja. Kun mietit urapolkuasi, ota esiin kynää ja paperia ja vastaa seuraaviin vahvuuksiisi liittyviin kysymyksiin. Ole itsellesi rehellinen, nyt ei ole tarkoitus kaunistella totuutta.

Vahvuudet

Kokoa ensimmäiseksi ylös sinulle tärkeät asiat pohtimalla mikä on tärkeää juuri sinulle. Arvostatko turvallisuutta, terveyttä, uuden oppimista tai jotakin aivan muuta?

Mieti kaikkia niitä asioita, joissa olet hyvä. Oletko esimerkiksi hyvä esiintyjä tai omaatko hyvän kielipään? Kutsuvatko ystäväsi sinua tekniikan neroksi?

Jos sinulla on harrastuksia, kannattaa kartoittaa, olisitko hankkinut niiden kautta hyödyllisiä taitoja. Ehkäpä kädentaitosi ovat erityisen hyvät tai ehkäpä tunnet partioharrastuksen kautta luonnon omaksi jutuksesi? Olet myös saattanut kehittää kuin huomaamatta harrastuksesi kautta sosiaalisia taitojasi ja ryhmätyöt saattavat sujua sinulta erityisen hyvin.

Kiinnostus

Kun mietit opintojasi tähän asti, mitkä aineet ovat olleet sinulle erityisen mieleisiä? Nouseeko jokin aine, kuten matematiikka, historia, liikunta tai äidinkieli, erityisen mieleiseksi? Entäpä erottuuko jokin aine erityisen vastenmielisenä?

Mieti seuraavaksi, onko sinulla jo kokemusta työelämästä. Jos olet jo ollut mukana työelämässä, oletko kartuttanut tänä aikana joitakin erityistaitoja, kuten toimisto-ohjelmien hallintataitoja tai projektitaitoja?

Mieti vielä lopuksi millaiset työtehtävät ovat sinulle erityisen mieleisiä. Haluaisitko työskennellä etupäässä sisällä vai ulkona, käsillä vai koneilla, ihmisten parissa vai yksin?

multicolor-business